Çınarlı Mah. Marmara İlçesi, Balıkesir, Türkiye bilgi@galimicinarlidernegi.com
Bizi takip edin:

AĞ HAKKINDA

Adaları ve Boğazları ile Marmara Kültürleri Ağı

“Kaybedecek zaman yok; dayanışma ile Marmara Denizi’ni iyileştirebiliriz” diyen Marmaralı sivil toplum kuruluşları, uzmanlar, bilim insanları, sanatçılar, “Adaları ve Boğazları ile Marmara Kültürleri Ağı” etrafında bir araya gelerek karşı karşıya olunan bu çevre ve yaşam krizi konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini ve Marmara Denizi’nin kurtarılması için çabaların çoğalmasını hedefliyor.

İstanbul Adalarında faaliyet gösteren Adalar Vakfı, Marmara Adaları’nda faaliyet gösteren Marmara Adaları Kültür ve Dayanışma Derneği, Gündoğdu Köyü Güzelleştirme Derneği, Avşa Otel, Motel, Apart ve Pansiyoncular Derneği, Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma Derneği, Topağaç Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği, Çanakkale’de faaliyet gösteren Troya Çevre Derneği 2021’de görülen müsilajın hemen ertesinde bir araya gelerek, bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen “Adaları ve Boğazları ile Marmara Kültürleri Ağı”nın kuruluşunun ilk adımını attı. İstanbul Adalarında faaliyet gösteren Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYK) ve Türkiye çapında çalışan Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD) ile Kültür Mirasını Koruma Derneği’nin (KMKD) daha proje yazım aşamasında katılımıyla bu Ağ büyümeye başladı.

Hedef Ağ’ı tüm Marmara kıyı yerleşimlerine genişletmek ve Marmara üzerine çalışan tüm uzmanlık kurumları, üniversiteler ve kültür ve sanat aktörleriyle ilişkilendirmek.

Ağ, prosedürel bir üyeliğe dayanmıyor. Katkıda bulunabilecek herkese ve her kuruma hiyerarşik olmayan bir iletişim ve iş birliği alanı açmaya özen gösteriliyor.

Her kişi ve kurumun Marmara ile ilgili çalışmalarına değer veriliyor ve Ağ’ın web sitesinde, sosyal medya iletişim kanallarında görünür kılınması hedefleniyor.

Belirlenen hedef doğrultusunda kısa süre içerisinde çok önemli adımlar atıldı. Buluşmalar gerçekleşti ve gerçekleşiyor; Marmara’nın korunması için uğraşan tüm girişimler, sorumluluk hissedenler, bilgi paylaşımı, kamuoyu ile iletişim ve hedefe erişim için güçlerin birleştirilmesinin ve iş birliğinin önemine vurgu yapıyor.

Avrupa Birliği CultureCivic Kültür Sanat Destek Fonu’nun destek süresi bir yıl olmakla birlikte biliyoruz ki, bu Ağ hedeflenen amaç gerçekleşinceye kadar, yani Marmara Denizi iyileşinceye kadar, gelişmeye, büyümeye devam edecek.

“Ağ’da Kim Var?” sorusuna yanıtı bu neden ve bilinçle sadece girişim aşamasında yukarıda sıralanan aktörlerle sınırlı tutuyor, daha fazlası için Ağ’ın web sitesine, sosyal medya hesaplarına, gerçekleşmekte olan faaliyetlere davet ediyoruz.

İştirakçiler
Adalar Vakfı
Marmara Adaları Kültür ve Dayanışma Derneği (MARMADER)
Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği
Gündoğdu Köyünü Güzelleştirme İmar ve Kalkındırma Sosyal Dayanışmayı Sağlama Derneği
Topağaç Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği
Avşa Otel, Motel, Apart ve Pansiyoncular Derneği
Troya Çevre Derneği
Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYK)
Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği
Kültürel Mirası Koruma Derneği (KMKD)

22

Bu projenin etkinlikleri

Marmara Kültürleri Ağı Etkinlikleri
Marmara Kültürleri Ağı faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi

Çekimleri Marmara Adası'nda gerçekleşen "Kültürel Mirasımız Zeytincilik Yaşayacak" belgeseli yayınlandı

Marmara Kültürleri Ağı Etkinlikleri
Marmara Kültürleri Ağı, denizde hayata vurgu yapıyor: ‘Benim Marmaram’

Marmara Kültürleri Ağı, Marmara Denizi’nin karşı karşıya olduğu ekolojik krizin daha iyi anlaşılması ve gerekli önlemlerin hızla alınması için sivil toplumu harekete geçirmek üzere kuruldu.